marți, 21 iulie 2009

originile Reiki


Originile Reiki:

SINTAGMA REIKI este impartita in doua teme majore :
-“ REI ” - care intr-o acceptare simplificata ar insemna respectul pentru Marea Sursa, pentru cei din jur, pentru tine insuti, si
- “KI” - energia vitala care leaga aspectele materiale de cele spirituale, ale Creatiei. Relatia dintre cele doua planuri, este splendit, chiar poetic ilustrata, de ideograma respectiva.

Reiki ii ajuta pe oameni sa-si mentina sau sa-si regaseasca sanatatea, sa-si clarifice ideile si sa-si dezvolte mintea, sa fie optimisti si sa-si faca planuri de viitor. Ii ajuta sa cunoasca realitatea in mod obiectiv si sa fie realisti in aspiratiile lor, ii ajuta sa-si dezvolte latura spirituala a personalitatii lor.

Reiki este o forta omniprezenta, de aceasi varsta cu omenirea, mereu cunoscuta si dintotdeauna prezenta pe Pamant. Ea este singura si indivizibila. Mai mult, este una din caile prin care poti deveni om.

Reiki actioneaza asupra fiecarei persoane intr-un mod diferit, creeaza echilibru si sprijina procesul de vindecare.

Istoria Reiki se bazeaza in principal pe transmiterea, de la maestru la maestru si de la maestru la discipoli.

Redescoperirea si formarea sistemului cunoscut astazi se datoreaza lui Mikao Usui, cel care a numit aceasta energie Reiki. Usui s-a nascut in 15 august 1865 in Japonia. Din viata sa reiese ca a fost o persoana careia ii placea sa invete si era adeptul invataturii pana la moarte. Disciplinele indragite de el erau medicina, psihologia si arta poetica. In ultima zi a unui post de 21 zile in varful muntelui Kurama a avut o traire deosebit. In aceasta stare de profunda meditatie a primit initierea in Reiki, pe care a predat-o mai departe discipolilor sai. Usui a avut mai multi discipoli, intre care si Chujiro Hayashi. Reiki a ajuns mai tarziu si in vest, cu contributia doamnei Hawayo Takata, initiata de Hayashi. In acest fel Reiki a devenit o miscare spirituala la nivel mondial.